Blog

In onze blogposts hebben we het over sensorisch spel, open einde speelgoed, loose parts play, speelgoedrotaties, leuke DIY projecten en meer!

 • Het feest der zintuigen
  Carnaval in de sensorische speeltafel Carnaval, het kleurrijke feest dat jaarlijks voor een explosie van vreugde en creativiteit zorgt. De straten komen tot leven met feestgangers gehuld in de meest fantastische kostuums, terwijl de lucht gevuld is met muziek, gelach en het gejuich van festiviteiten. Maar te midden van dit feestgedruis is het ook een… Lees meer: Het feest der zintuigen
 • Immersief Leren: Het Leesplezier van kinderen verrijken met sensorisch spel
  Lezen is een magische reis die deuren opent naar nieuwe werelden, de verbeelding stimuleert en een levenslange liefde voor leren bevordert. Maar wat als we deze reis een stap verder konden brengen door de zintuigen van kinderen te prikkelen en de leeservaring nog rijker te maken? Maak kennis met sensorisch spel, een dynamische aanpak die… Lees meer: Immersief Leren: Het Leesplezier van kinderen verrijken met sensorisch spel
 • Ik ga op reis en ik neem mee…
  De zomervakantie staat voor de deur! Dat betekent mooi weer, daguitstapjes, terrasjes doen en heerlijk op reis gaan! Maar ook lange ritjes in de auto, wachten op restaurant en de kids entertainen zonder gigantische speelgoedkoffer! Geen stress, ik verzamel hier het allerleukste én leerrijke speelgoed om mee te nemen! Loose parts Loose parts of losse… Lees meer: Ik ga op reis en ik neem mee…
 • Sensorisch spel voor de allerkleinsten
  Dat sensorisch spel heel veel voordelen heeft, weten we intussen – ook voor baby’s. Maar hoe kan je veilig en prikkelend sensorisch spel aanbieden bij kleintjes van een paar maanden oud? Ik geef je hier graag een paar ideetjes! Waarom sensorisch spel voor baby’s? Dezelfde redenen natuurlijk, het nodigt de allerkleinsten uit om de wereld… Lees meer: Sensorisch spel voor de allerkleinsten
 • DIY Sensorische Glitterflesjes
  Sensorische ontdekflesjes, ofwel sensory bottles, zijn heerlijk rustgevend en betoverend om naar te kijken. Maar ze zijn ook best makkelijk zelf te maken! In deze post kan je lezen hoe je dit doet! Wat heb je nodig? Een lege fles of tube Doorzichtige lijm Heet water Kleurstof (ik gebruik vloeibare voedingsmiddelenkleurstof) Glitters Aan de slag!… Lees meer: DIY Sensorische Glitterflesjes
 • Vakantie!
  Het waren enkele heerlijk drukke maanden! Van 14 tot en met 18 februari gaan we er een weekje tussenuit. Je kan intussen gewoon bestellen op de webshop en we verzenden je bestelling op maandag 21 februari. Om het goed te maken krijg je tot 18 februari 10% korting op je bestelling met code Vakantie10 !… Lees meer: Vakantie!
 • Onderwaterzoektocht
  Wat een stormachtige dag vandaag. Merken jullie ook de invloed van het weer op jullie kinderen? Die van mij waren alleszins ook stormachtig vandaag 😉 Het ideale moment om een uitnodiging tot sensorisch spel aan te bieden. Ik werd geïnspireerd door de nieuwste speelset “oceaan” en ging op zoek naar ander speelgoed dat we in… Lees meer: Onderwaterzoektocht
 • Happy Halloween!
  Er is geen ontkomen meer aan, Halloween heeft zijn weg gevonden naar onze contreien. Helemaal leuk vind ik dat! Hoewel we nog niet gaan trick or treaten, nemen we wel deel aan de lokale Halloweentocht en gaan we maar wat graag creatief aan de slag met het thema Halloween! Mijn oudste dochter is op een… Lees meer: Happy Halloween!
 • Tips voor trips Zomer 2021
  Op zoek naar leuke daguitstapjes met de kindjes? In deze blog lees je over onze plannen deze zomer!
 • Onze favoriete daguitstapjes
  Een bloemlezing van onze favoriete daguitstapjes, net op tijd voor de grote vakantie!
 • Aan de knutsel voor de juf of meester!
  Samen met mijn dochter van 6 knutselde ik deze leuke sleutels in elkaar. Perfect om cadeau te doen samen met een van onze gepersonaliseerde sleutelhangers!
 • Sensorisch spel
  Kinderen ontdekken de wereld met al hun zintuigen en dat is nog leuker als je speelt! In deze blog vertel ik meer over wat sensorisch spelen is en hoe je dit kan aanbieden.
 • Museum Nationale Bank van België
  Een verslag van onze uitstap naar het museum van de Nationale Bank van Belgie in Brussel.
 • Zijn wasbare luiers echt goedkoper dan wegwerp?
  Zijn wasbare luiers echt goedkoper als je rekening houdt met extra kosten zoals wassen? Ook als je goedkopere wegwerpluiers gebruikt? Ik maak de rekensom in deze blog!
 • Museum Kunst & Geschiedenis
  Kunst en geschiedenis omschrijft perfect wat je in dit museum kan vinden. Hier lees je alles over onze zoektocht naar mummies en meer in het MKG in Brussel!
 • Wat heb ik nodig?
  Hoera! De beslissing is genomen, je gaat wasbare luiers gebruiken en je weet welk luiersysteem je wil gaan gebruiken. Tijd om te gaan shoppen! Maar… Wat heb je nu eigenlijk nodig om voltijds te kunnen wasbaar luieren? In dit artikel geef ik enkele richtlijnen, uiteraard kan je de aantallen aanpassen aan jouw voorkeuren.
 • Luiersystemen
  Wil je wasbare luiers gaan gebruiken maar weet je niet waar te beginnen? In deze blog vind je een korte introductie in de verschillende herbruikbare luiersystemen.