Geplaatst op Geef een reactie

Onderwaterzoektocht

Wat een stormachtige dag vandaag. Merken jullie ook de invloed van het weer op jullie kinderen? Die van mij waren alleszins ook stormachtig vandaag 😉

Het ideale moment om een uitnodiging tot sensorisch spel aan te bieden. Ik werd geïnspireerd door de nieuwste speelset “oceaan” en ging op zoek naar ander speelgoed dat we in huis hebben en past binnen dit thema. Supergelukske want enkele weken geleden konden we een leuk magnetisch visspelletje vinden in het weggeefhoekje van de spelotheek.

Het hengelspelletje is ideaal om te combineren met de gekleurde rijst (watermix) in onze nieuwe Flisat tafel van Ikea. Ik verstopte de visjes een beetje onder de rijst en voegde nog enkele loose parts (zoals een zeemeermin, schelpen en bootjes) toe om small world play te inspireren.

Fien ging meteen op jacht naar kleurrijke vissen terwijl Thomas aan de slag ging met scheppen, gieten en woelen in de rijst. Ze hebben samen wel een uurtje gespeeld met deze set-up. Mijn redding op deze druilerige zondag zonder middagdutje 😅

Met deze speeltafel oefenden mijn kindjes:

  • Fijne motorische vaardigheden
  • Kleuren benoemen
  • Taalvaardigheden en woordenschat
  • Geduld
  • Probleemoplossend denken
  • Creatief, fantasierijk spel
  • Samenwerken (het spelletje heeft maar 1 hengel meer dus dat samenwerken is een noodzaak 😂)

Ik ben nieuwsgierig naar hoe jullie de dag hebben doorgebracht! Ook met (sensorisch) spel of wat anders? Laat het weten in de comments ♥️

Geef een reactie