Sensorische Speelsessies

Elke maand organiseren we speelsessies waar je kan komen kennismaken met sensorische spel. Je kan alle evenementen terugvinden in onze kalender.

Tijdens onze sensorische speelsessies kan je kennis maken met de mogelijkheden van sensorisch, open einde spel. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden of vraag je je af hoe je kindje op zo’n speluitnodiging zal reageren? Wil je graag de verschillende materialen in het echt bekijken en uitproberen? Dat kan allemaal tijdens een speelsessie.

(c) RJ Fotografie

Tijdens een sensory playdate worden één of meerdere speluitnodigingen klaargezet voor de kindjes. Het thema en de materialen worden gekozen op basis van de leeftijden van de deelnemers, hun interesses en uiteraard jouw eigen voorkeuren. In de meeste gevallen breng ik grote tuff trays mee die op de grond worden gelegd – zo kunnen alle kinderen ongeacht hun leeftijd makkelijk de aangeboden materialen zien en gebruiken. Vaak breng ik ook de kleinere PlayTray mee met een duidelijk gecompartimenteerde invitation to play. Deze is ideaal om bijvoorbeeld aan te bieden aan de oudere kindjes die aanwezig zijn.

(c) RJ Fotografie

Fizzy play krijgt ook vaak een plekje op een sensorische speelsessie. Deze bied ik aan in kleinere, individuele schalen. Ik voorzie fizzy poeder, water, pipetjes en leuke loose parts (al dan niet in thema) om de kinderen uit te nodigen tot spelen en ontdekken.

Zijn er materialen in de webshop die je graag eens in het echt wil bekijken of uitproberen? Ook dat kan in de meeste gevallen. Laat gewoon even weten welk speelgoed of welke materialen je wil zien en ik breng ze voor je mee.

(c) RJ Fotografie

Je kan een sensorische speelsessie boeken voor jouw evenement, organisatie, klas, kinderopvang, feestje of gewoon privé om er rustig thuis kennis mee te maken. Ik blijf steeds aanwezig tijdens het spelen om tussen speelgroepjes de materialen terug uitnodigend klaar te zetten en om indien nodig te begeleiden en vragen te beantwoorden. Uiteraard zet ik voor aanvang alles mooi en uitnodigend klaar en ruim ik na de speelsessie alles weer netjes op 😉

Heb je interesse in een speelsessie op maat? Vul het contactformulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Wil je graag deelnemen aan een evement, neem dan zeker een kijkje in onze agenda. Hopelijk tot binnenkort!