Geplaatst op Geef een reactie

DIY Sensorische Glitterflesjes

Sensorische ontdekflesjes, ofwel sensory bottles, zijn heerlijk rustgevend en betoverend om naar te kijken. Maar ze zijn ook best makkelijk zelf te maken! In deze post kan je lezen hoe je dit doet!

Wat heb je nodig?

  • Een lege fles of tube
  • Doorzichtige lijm
  • Heet water
  • Kleurstof (ik gebruik vloeibare voedingsmiddelenkleurstof)
  • Glitters

Aan de slag!

Zorg ervoor dat het flesje of de tube schoon is voor je begint. Vul de fles voor iets minder dan de helft met lijm. Hoe meer lijm je gebruikt, hoe trager de glitters zullen bewegen en hoe harder je moet schudden straks.

De rest van het flesje vul je met heet water. Zorg ervoor dat de fles niet te vol zit want dan gaan de ingrediënten straks moeilijk mengen. Tenslotte voeg je een (of meerdere naargelang het effect dat je wil verkrijgen) druppels toe van de kleurstof. Tenslotte voeg je de glitters toe. Wees er niet zuinig mee en gebruik gerust verschillende soorten en vormen.

Schroef de dop er stevig op of lijm ze dicht met een lijmpistool of secondelijm. Nu komt het leukste deel: flink schudden en kijken maar! Ik vind het altijd spannend om te doen, geen enkele sensory bottle is exact dezelfde. Dat experimenteren vind ik geweldig!

Gaan jullie het ook een keertje proberen? Wij zijn benieuwd naar jullie creaties 🥰 Post je resultaat op sociale media en tag ons: @raisingsprouts.be

Veel knutsel- en speelplezier!

Geef een reactie