Over Ons

Hoi! Mijn naam is Sarah, ik ben mama van Josephine (2015) en Thomas (2020). En in 2021 opende ik Raising Sprouts, een webshop en kenniscentrum over sensorisch spel.

(c) RJ Fotografie

Onze oudste dochter, Fien (nu 8 jaar oud) is enorm prikkelzoekend en leergierig, in de zoektocht naar stimulerend maar niet overprikkelend speelgoed kwam ik terecht bij sensorisch en open einde speelgoed. Dat bleek een enorme hit. Sensorisch spel geeft haar de mogelijkheid om creatief te zijn, spelend te leren en prikkels te verwerken. Ook ons zoontje van 3 jaar is een grote fan. Voor hem ligt de focus nog op het voelen en beleven, het oefenen van fijnmotorische en taalvaardigheden, terwijl onze dochter eerder de weg vindt naar fantasie- en rollenspel. Net dat vind ik geweldig aan open einde en sensorisch spel, dezelfde speluitnodiging spreekt verschillende leeftijden en persoonlijkheden aan, elk kind geeft er zijn eigen invulling aan.

(c) RJ Fotografie

Zo groeide de wens om hier iets meer mee te doen en sensorisch spel naar meer gezinnen, scholen, kinderdagverblijven, … te brengen. Raising Sprouts werd geboren en groeide van een uit de hand gelopen hobby naar een inspirerende webshop. Naast Raising Sprouts ben ik ook (deeltijds) thuisverpleegkundige.

Je kan bij ons niet alleen terecht om te shoppen, maar ook voor informatie en persoonlijk advies (uiteraard zonder aankoopverplichting). Ik organiseer ook sensorische speelsessies, workshops en opleidingen in samenwerking met kindvriendelijke organisaties, scholen, kinderdagverblijven en particulieren.

Sinds het najaar van 2023 kan je op bepaalde tijdstippen of op afspraak langskomen in onze winkelruimte. Hier worden ook individuele speelsessies georganiseerd.

Heb je vragen, zoek je advies of wil je gewoon wat kwijt over onze webshop of producten? Stuur ons een berichtje op Facebook/Instagram of een mailtje naar info@raisingsprouts.be

Raising Sprouts is te vinden in de Nieuwstraat 58, 9570 Sint-Maria-Lierde. Steeds na afspraak of tijdens een openingsmoment. Ons BTW nummer is BE1006.539.997