Over Ons

Mijn naam is Sarah Gillis, ik ben trotse mama van Josephine (2015) en Thomas (2020). En sinds 2021 eigenlijk ook trotse mama van Raising Sprouts!

(c) RJ Fotografie

Mama worden heeft mijn leven echt helemaal veranderd. Ik moet toegeven dat ik helemaal niet voorbereid was op de rollercoaster die het zou worden. Wij voelen ons goed bij het natuurlijke, mild ouderschap. Borstvoeding, samen slapen, leven op het ritme van de kinderen en de Montessori filosofie vonden hun weg naar onze thuis. Na een hobbelig parcours besloten we in september 2021 om thuisonderwijs te organiseren voor onze dochter die naar het tweede leerjaar ging. Een hele uitdaging maar de juiste beslissing voor haar en ons gezin.

Onze oudste dochter is enorm prikkelzoekend en leergierig, in de zoektocht naar stimulerend maar niet overprikkelend speelgoed kwam ik terecht bij sensorisch en open einde speelgoed. Dat bleek een enorme hit. Sensorisch spel geeft haar de mogelijkheid om creatief te zijn, spelend te leren en prikkels te verwerken. Ook ons jongste zoontje van 2 jaar is een grote fan. Voor hem ligt de focus nog op het voelen en beleven, het oefenen van fijnmotorische vaardigheden, terwijl onze dochter van 7 jaar eerder de weg vindt naar fantasie- en rollenspel. Net dat vind ik geweldig aan open einde en sensorisch spel, dezelfde speluitnodiging spreekt verschillende leeftijden en persoonlijkheden aan, elk kind geeft er zijn eigen invulling aan.

(c) RJ Fotografie

Zo groeide de wens om hier iets meer mee te doen en sensorisch spel naar meer gezinnen, scholen, kinderdagverblijven, … te brengen. Raising Sprouts werd geboren en groeide van een uit de hand gelopen hobby naar een inspirerende webshop. In het voorjaar van 2022 nam ik afscheid van mijn job als sociaal verpleegkundige en verdeel ik mijn aandacht met liefde tussen mijn gezin en Raising Sprouts.

Je kan bij ons niet alleen terecht om te shoppen, maar ook voor informatie en persoonlijk advies (uiteraard zonder aankoopverplichting). Ik organiseer ook sensorische speelsessies en workshops in samenwerking met kindvriendelijke organisaties, scholen, kinderdagverblijven en particulieren.

Heb je vragen, zoek je advies of wil je gewoon wat kwijt over onze webshop of producten? Stuur ons een berichtje op Facebook/Instagram of een mailtje naar [email protected]