Geplaatst op Geef een reactie

Aan de knutsel voor de juf of meester!

Hoe het is gebeurd, weet ik niet. Maar het is plots juni! De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat we beginnen denken aan gepaste manieren om die fantastische juffen en meesters in de bloemetjes te zetten! Dit jaar maak ik sleutelhangers voor de juffen en dus ging ik op zoek naar een gepast knutselproject voor erbij. Samen met Fien ging ik sleutels knutselen en maakten we ook nog een prachtige kaart (terwijl we toch bezig waren, he).

Wat heb je nodig?

  • Houten ijsstokjes
  • Lijm (een lijmpistool is extra handig)
  • Stevige schaar
  • Gekleurd papier of karton
  • Verf of stiften
Beetje zoeken naar de meest rechte ijsstokjes om aan elkaar te passen. De meeste kromme gebruikten we om eindjes van te knippen.

Wij lijmden twee ijsstokjes in de lengte aan elkaar. Terwijl die droogden, knipten we 3 stukjes van een ander stokje. Die kleine stukjes plakten we ook vast en werden de ‘baard’ de sleutel.

Altijd spannend met het lijmpistool 🙂

Daarna liet ik Fien helemaal losgaan met de plakkaatverf. De sleutels werden vrolijk geverfd in 50 tinten roze, paars en rood. Even laten drogen en de achterkant ook nog even verven!

Ideaal om ook de allerkleinsten even los te laten gaan 😉

Volgend punt op de agenda: hartjes knippen! Heel leuk om samen te doen en om Fien te laten uitvissen hoe ze het makkelijkste hartjes kon tekenen om uit te knippen. We maakten verschillende formaten zodat we ze op elkaar konden gaan plakken. We plakten 3 hartjes op elkaar en dit werd de kop van de sleutel. De hartjes die over waren, gebruikten we voor het hartenboeket op het kaartje.

Hartjes knippen en plakken <3

Tenslotte liet ik Fien een persoonlijke boodschap voor de juf opschrijven. Zij koos voor “Ik ga je missen”, nog een goeie zou zijn: “Jij was de sleutel tot mijn succes!”

Laatste beetjes lijmen…

Voor het kaartje plakten we gewoon de hartjes willekeurig in boeketvorm en tekenden we steeltjes. Aan de onderkant van de steeltjes nog een leuk lintje en strikje en klaar! Oh nee, we hadden nog enkele vlindertjes over en die moesten er ook nog bij 😉

Tadaaaaa!

Nog een leuk extraatje erbij? Met een gepersonaliseerde sleutelhanger is je cadeautje echt helemaal af!

Wat vinden jullie ervan? En wat knutselen jullie dit jaar voor de juf of meester?

Geef een reactie