Geplaatst op Geef een reactie

Onze favoriete daguitstapjes

Wie ons kent, weet het al. Wij zijn echte dagtrippers! In het bijzonder houden we van spannende museumbezoekjes en unieke buitenlocaties waar we kunnen ravotten en picknicken. Elke zomer maken we twee doe-potten, eentje vullen we met leuke knutsel- en doe-activiteiten voor thuis. De andere wordt gevuld met uitstapjes. Elk weekend trekken we dan een drietal kaartjes uit de potten en plannen we onze week. We hebben intussen dus wel wat ervaring opgedaan! Ik deel in deze blog graag onze absolute favorieten. Hopelijk is het een bron van inspiratie 😉

Het Museum voor Oudere Technieken

Ik had er nooit eerder over gehoord maar het Museum voor Oudere Technieken (MOT) in Grimbergen is een ware must-see met kinderen! Wij gingen er twee zomers geleden heen en volgden een workshop bakken waarbij we samen een middeleeuws appeltaartje bakten in een echte klei-oven. Terwijl ons taartje bakte, konden we aan de slag met pijl en boog, manden weven, lansen, …

Na de workshop bezochten we ook het museum zelf en de tijdelijke tentoonstelling. We deden dit aan de hand van een keileuke zoektocht van Molly de Mot. Kindvriendelijke activiteiten die mijn dochter van toen 4 boeiden van begin tot einde. We leerden er over hoe de straffe madammen van vroeger de was deden (tijdelijke tentoonstelling) en hoe verschillende ambachten worden uitgevoerd (denk aan de smid, houtbewerking, …) Het museumbezoek eindigde letterlijk op zolder, een heuse speelzolder waar kinderen zelf aan de slag kunnen en spelenderwijs ontdekken.

Ook deze zomer kan je aan de slag in het MOT. Je kan er kiezen uit nieuwe workshops (onder andere drukpersen en brood bakken). Voor €6 kan je kind (met jou erbij) deelnemen aan de workshop en het museum bezoeken (inclusief zoektocht), kan je de schat van Vlieg zoeken, het Guldental en het Prinsenkasteel bezoeken. Meer informatie over het MOT vind je op hun website.

BELvue museum

Twee jaar geleden kwamen we een beetje per ongeluk hier terecht. Eigenlijk wouden we het koninklijk kasteel in Brussel bezoeken maar helaas was de informatie op de website niet correct en stonden we voor gesloten poorten. Maar niet getreurd, dankzij de museumpas konden we bij de buren van het BELvue museum terecht. Een hip museum volledig gewijd aan de geschiedenis van ons land vanaf de oprichting in 1830. Met Mimi en Momo kunnen kinderen tussen 3 en 5 jaar op zoek naar verschillende verborgen voorwerpen in het museum. Ook voor oudere kinderen zijn er verschillende zoektochten voorzien. Het boekje kostte €1 en na afloop krijgen ze een leuke prijs! Ik vond het zelf ook een superboeiend museumbezoek en raad het van harte aan.

Kinderen zijn koning te rijk in het BELvue museum.

Boomhutspeeltuin

Als je ons kent, dan weet je inmiddels ongetwijfeld dat dit een van onze favoriete plekjes is. De boomhutspeeltuin in Pollare is een goedbewaard geheim, maar dat zal niet aan ons liggen! Verstopt achter het parochiaal café vind je deze natuurlijke speeltuin. Ver weg van de straat, heerlijk rustig, met veel mogelijkheden om gezellig te picknicken. Het adres van het Parochiaal Centrum is Pollare Dorp 13 – heb je nog hulp nodig het te vinden? Laat iets weten, dan helpen we het te vinden 🙂

Picknicken in de boomhut

Kasteel van Gaasbeek

Altijd een topper in de zomer! Je kan er op zoek naar de schatten van Vlieg en meteen ook het kasteel zelf bezoeken. Doe dat zeker met de superleuke audiogids, helemaal op maat van de kleintjes. Die kunnen achteraf ook heerlijk ravotten in het park of de bossen rond het kasteel. Je bezoek is pas compleet met een heerlijk ijsje van de Krijmerie. Echt waar, Ferrero Rocher ijs, komaan 😮

De perfecte zomerdag!

Histaruz in Leuven

Is jouw kind ook gefascineerd door de medische wereld? Fien kreeg haar eerste dokterstas voor haar tweede verjaardag en is er sindsdien echt gebeten door de medische microbe. Tijdens een citytripje in Leuven bezochten we HistarUZ een klein maar supertof musem van de KULeuven over de 100-jarige geschiedenis van het Leuvense universiteitsziekenhuis. Heel laagdrempelig en leuk om vrij te verkennen. Ik lees net op de website dat het museum voorlopig gesloten blijft maar zoekt naar een nieuwe locatie.

Poseren voor de operatietafel

Forestia

We kennen allemaal de Zoo van Antwerpen en Pairi Daiza, maar kennen jullie Forestia? Dit dierenpark in Theux, niet ver van Spa, huisvest dieren die leven in onze contreien. Je ziet er beren, herten, lynxen, wolven en meer. Het leukste van al is dat je verschillende van deze dieren kan voederen! Je koopt een zak eten bij aankomst en kan er heel wat dieren blij mee maken (zoals dit super indrukwekkende hert!) Trek comfortabele wandelschoenen aan want je moet flink stappen maar het is absoluut de moeite waard.

Maakt toch wel indruk zo’n prachtig hert!

Wordt vervolgd…

Ik dacht even kort onze favoriete plekjes te benoemen maar merk dat er toch wel meer leuke en unieke bestemmingen en activiteiten zijn die ik met jullie wil delen. Hou dus zeker onze blog in de gaten want dit verhaal wordt vervolgd! Heb jij nog leuke uitstapjes die je wil delen? Laat een berichtje na en inspireer andere gezinnen! Binnenkort deel ik ook de inhoud van onze uitstappenpot voor de zomer van 2021!

Geef een reactie