Geplaatst op Geef een reactie

Happy Halloween!

Er is geen ontkomen meer aan, Halloween heeft zijn weg gevonden naar onze contreien. Helemaal leuk vind ik dat! Hoewel we nog niet gaan trick or treaten, nemen we wel deel aan de lokale Halloweentocht en gaan we maar wat graag creatief aan de slag met het thema Halloween!

Mijn oudste dochter is op een leeftijd gekomen waar ze het minstens even leuk vindt om de speeltafel te bedenken en klaar te zetten, dan om er echt mee te spelen. Dus we gingen samen gezellig aan de knutsel om er wat leuks van te maken!

Onze Halloween speeltafel

Vorig jaar maakten we vleermuisdoosjes van WC-papierrolletjes om snoepjes in te stoppen. Die deelden we uit aan vriendjes in de straat. Fien bedacht dat we deze ook wel konden gebruiken voor de sensorische speluitnodiging. In plaats van doosjes besloten we om er eerder schepjes van te maken door één kant open te laten. Ze zijn supermakkelijk te maken! Vouw een rolletjes dicht aan één kant, verf het of plak er papier rond, knip vleermuisvleugeltjes uit papier en plak ze aan de achterkant. Knip de bovenkant in de juiste vorm, wat wiebeloogjes erop en een mondje met twee scherpe tandjes en klaar!

Deze vleermuisjes zijn ook ideaal om snoepjes in te verstoppen of om uit te delen!

Uiteraard mochten er geen spinnen ontbreken in onze griezelset! De spinnetjes maakten we van grote pompoms en pijpenragers. Even aan de slag met het lijmpistool en klaar. Vergeet de wiebeloogjes niet!

Feloranje gekleurde rijst, chocolade oogballen en skeletjes (gevonden bij Hema!) en onze houten sensory tools (te vinden in ons assortiment loose parts) maken de sensorische set-up compleet. Klaar voor een spooktaculaire namiddag!

Geef een reactie