Geplaatst op Geef een reactie

Tips voor trips Zomer 2021

Joepi, grote vakantie!

Zoals jullie eerder al konden lezen zijn wij echte dagtrippers. Het afgelopen jaar was, voor ons doen, erg rustig. Covid-19 maakte het enorm moeilijk om spontane uitstapjes te doen en de pasgeboren baby afgelopen zomer maakte ook dat we iets minder de (grote) baan opgingen. Reden te meer dus om van deze zomervakantie een echte TOPPER te maken. Echt waar, ik kijk er zo hard naar uit! Ik heb zoveel ideetjes en deel ze graag met jullie!

In deze blog ga ik opsommen welke activiteiten en uitstapjes ik in onze vakantiepotten ga steken en waarom. Twee jaar geleden had ik 2 potten, eentje met uitstappen en eentje met activiteiten voor thuis. Dit jaar voeg ik een derde pot toe met impromptu uitstapjes heel dichtbij. Ook als je niet uit onze regio bent haal je er misschien inspiratie uit voor een daguitstapje of vind je misschien iets gelijkaardigs in je eigen buurt. De knutselactiviteiten heb ik nog niet allemaal verzameld, daarover hebben jullie dus nog een blogje tegoed!

Blijf ook deze de blog volgen want ik post sowieso een kort verslagje van onze ervaringen deze zomer. Zo weet je vooraf waar je je aan kan verwachten, als je liever niet onvoorbereid de baan op gaat 😉

Daguitstapjes

 • Bezoek aan het koninklijk paleis in Brussel. Elk jaar wordt het paleis opengesteld voor het publiek van 21 juli tot eind augustus. Twee jaar geleden waren we jammergenoeg net te laat en vorig jaar strooide corona roet in het eten. Dit jaar missen we deze royale trip zeker en vast niet!
 • Plantentuin Meise. Hier gaan we meedoen met de “50 kistjes groen” en gewoon zalig rondwandelen!
 • Het Gravensteen in Gent gaan we volgende maand bezoeken met vrienden. Ik hoor dat de audiogids echt superleuk is!
 • Een bezoekje aan de BOZAR stond al langer op het verlanglijstje. Voor 21 juli willen we de tentoonstelling van Roger Raveel graag meepikken!
 • MSK Gent, ook een klassieker op ons verlanglijstje. En helemaal kidsproof want je kan er speuren naar de Schat van Vlieg!
 • Het Huis van Kina in Gent, ontdekken en experimenteren op kindermaat. Extra leuk want ook hier zoeken we de Schat van Vlieg.
 • Het Speelgoedmuseum is een nieuwe toevoeging aan de museumpas en op aanvraag van Fien plannen we dus een bezoekje.
 • Stripmuseum in Brussel, wie onze eerder blog las over ons bezoek aan het museum van de Nationale Bank weet dat we onze eurocentjes nog moeten omwisselen. Dat combineren met een bezoekje aan het stripmuseum om de hoek!
 • Het Muziekinstrumentenmuseum, hier brachten we ooit eens een flitsbezoekje maar deze keer gaan we voor ECHT 🙂 en we zoeken er meteen ook de Schat van Vlieg!
 • Museum voor Oudere Technieken, hier waren we twee jaar geleden ook al eens. Dit jaar nemen we deel aan een nieuwe workshop en zoeken we de Schat van Vlieg 🙂
 • Volkssterrenwacht/MIRA, dit combineren we misschien met het MOT hierboven. Ook in het MIRA kan je de Schat van Vlieg vinden.
 • Huis van Alijn in Gent, ik heb van horen zeggen dat dit een superleuk en relax museum is om met de kids te doen. Dat moeten we dus uittesten. Er loopt nog de hele vakantie een tijdelijke tentoonstelling “Circus Onderweg” en je kan er ook speuren naar de Schat van Vlieg.
 • Museum voor Midden-Afrika, hier ben ik niet meer geweest sinds de middelbare school en ik hoor zoveel positieve verhalen over hoe het museum gemoderniseerd is. Ook hier heeft Vlieg een schat verstopt.
 • We gaan de Leeuw van Waterloo van dichtbij bekijken en springen even binnen in het Wellington Museum.
Deze knippen we mooi uit en gaan in de vakantiepotten! Elk weekend trekken we dan papiertjes en maken we onze planning.

Impromptu even weg, dicht bij huis

 • Ijsjes eten in Gaasbeek en ons prinsessen wanen in de kasteeltuinen.
 • In Ninove kan je een heuse wandelzoektocht doen deze zomer. Je kan het wandelboekje kopen voor €5 bij de toeristische dienst in de oude Hospitaalkerk. In het boekje vind je niet alleen de wandelroute maar ook bonnetjes om onderweg iets te eten en/of drinken.
 • De Gavers, provinciaal domein in Geraardsbergen. Zwemmen en luieren aan het strand, wandelen, spelen op de speeltuin, ijsjes eten, minigolf spelen, de Schat van Vlieg zoeken, het kan hier allemaal!
 • Onze geliefde boomhutspeeltuin in Pollare en andere grote speeltuinen in de buurt.
 • De oude abdijruines in Ninove en de speeltuin er vlak bij zijn ideaal voor een snel uitje bij verveling.
 • Het park van Edingen, ideaal om te picknicken en te ravotten.
 • Moerasbos en knuppelpad in Appelterre. Perfect om verfrissing op te zoeken op een warme zomerdag.
 • De Helix, kennis- en vormingscentrum voor natuur en milieu. We komen hier graag om te wandelen en onthaasten, je kan er in de tuin meer leren over bijen, de schroef van Archimedes en zoveel meer!
 • Speelbos in Geraardsbergen, zalig om een namiddag te spelen op de speeltuin. En te genieten van het nieuwe blotevoetenpad!

Zomer 2021, here we come!

Wij zijn er helemaal klaar voor! Hebben jullie hier wat inspiratie uit gehaald? Hebben jullie nog leuke uitstapjes op de planning staan? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie